Friterade majssnacks med varm ostdip

Friterade majssnacks med varm ostdip.

Publicerat:

Tillagningstid:

Majs ska man verkligen passa på att frossa i när den färska är i säsong. Ett nyfriterat majssnacks med varm ostdippen är det perfekta snackset för liten som stor.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    färska majskolvar
  • 3msk
    majsmjöl
  • 1krm
    rökt paprikapulver
  • 5dl
    frityrolja

Dip

  • 25g
    smör
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1dl
    mjölk
  • 100g
    Västerbottensost, riven
  • ½st
    grön chili, finhackad (efter smak)
  • ½tsk
    pimentopulver
  • salt

Så lagar du

1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt.

2. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt.

3. Skär bort majsen från kolven i större sjok som sitter ihop.

4. Hetta upp oljan i en kastrull. Vänd försiktigt majs-sjoken i majsmjöl och fritera tills gyllene. Pudra med pimentopulver.

5. Servera den nyfriterade majsen med ljummen ostdip.

Dela det här receptet med dina vänner!