Friterade piroger med syrlig äppeldipp

Tid:

Friterade piroger.

Tid:

Ta fram salta piroger ur frysen och fritera direkt. Mycket behändigt när man får gäster och vill ha något nylagat och gott. Frisk och syrlig äppeldipp går också bra att frysa. Receptet ger 12 piroger.

Ingredienser

6 portioner

Bröddeg

  • 350 g
    surdegsbröd, gammalt och torrt
  • vatten till blötläggning
  • 2 msk
    kallpressad solrosolja, ekologisk
  • 1½-3 dl
    stenmalet vetemjöl, ekologiskt
  • ägg till pensling

Fyllning

  • 2
    lammkorvar
  • 2 dl
    riven ost, smakrik
  • 1
    gul lök
  • 2 dl
    stekt svamp
  • 1
    rotselleri, tärnad
  • salt och svartpeppar

Äppeldipp

  • 2
    äpplen
  • 1 dl
    äppelmust
  • 1-2 msk
    äppelcidervinäger
  • 3 msk
    kallpressad olivolja, ekologisk
  • 1 msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du