Friterade ravioli med tomatdipp alla puttanesca
Tillagningstid:
Ingredienser
4 portioner
- 1 paketravioli eller kokta ravioli från gårdagens middag
- 1 literfrityrolja
Tomatsåsen
- 1 dlolivolja
- 1 burk(ar)hela tomater
- 2 stvitlöksklyftor
- 1 stpeperoncini (liten torkad chili) eller ½ färsk chili
- 2 msksaltinlagd kapris
- 1 dlfint hackade, urkärnade svarta oliver – gärna calamata eller taggaschioliver
- färsk bladpersilja
- ca ½ tsksalt
- riven parmesan
Så lagar du
1. Hetta upp oljan till tomatsåsen i en stor stekpanna med höga kanter.
2. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncini och stek dem i ett par minuter tills de blivit lätt gyllene.
3. Lägg i tomat, kapris och oliver. Låt alltihop puttra på medelstark värme i 15–20 minuter. Smaka av med salt.
4. Hetta upp oljan till fritering till 180 grader. Fritera några ravioli i taget tills de har fin färg och servera med tomatsåsen och riven parmesan.
Tips
Passa gärna på att fritera annat gott du hittar i kylskåpet som kokta ägg, kapris, tärningar av aubergine, ost vänd i lite panko eller doppad i frityrsmet eller örter, till exempel.