Friterade ravioli med tomatdipp alla puttanesca
Ingredienser
4portioner
- 1paketravioli eller kokta ravioli från gårdagens middag
- 1literfrityrolja
Tomatsåsen
- 1dlolivolja
- 1burk(ar)hela tomater
- 2stvitlöksklyftor
- 1stpeperoncini (liten torkad chili) eller ½ färsk chili
- 2msksaltinlagd kapris
- 1dlfint hackade, urkärnade svarta oliver – gärna calamata eller taggaschioliver
- färsk bladpersilja
- ca ½tsksalt
- riven parmesan
Så lagar du
1. Hetta upp oljan till tomatsåsen i en stor stekpanna med höga kanter.
2. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncini och stek dem i ett par minuter tills de blivit lätt gyllene.
3. Lägg i tomat, kapris och oliver. Låt alltihop puttra på medelstark värme i 15–20 minuter. Smaka av med salt.
4. Hetta upp oljan till fritering till 180 grader. Fritera några ravioli i taget tills de har fin färg och servera med tomatsåsen och riven parmesan.
Tips
Passa gärna på att fritera annat gott du hittar i kylskåpet som kokta ägg, kapris, tärningar av aubergine, ost vänd i lite panko eller doppad i frityrsmet eller örter, till exempel.