Friterade ravioli med tomatdipp alla puttanesca

Friterade ravioli med tomatdipp alla puttanesca

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    ravioli eller kokta ravioli från gårdagens middag
  • 1liter
    frityrolja

Tomatsåsen

  • 1dl
    olivolja
  • 1burk(ar)
    hela tomater
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    peperoncini (liten torkad chili) eller ½ färsk chili
  • 2msk
    saltinlagd kapris
  • 1dl
    fint hackade, urkärnade svarta oliver – gärna calamata eller taggaschioliver
  • färsk bladpersilja
  • ca ½tsk
    salt
  • riven parmesan

Så lagar du

1. Hetta upp oljan till tomatsåsen i en stor stekpanna med höga kanter.

2. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncini och stek dem i ett par minuter tills de blivit lätt gyllene.

3. Lägg i tomat, kapris och oliver. Låt alltihop puttra på medelstark värme i 15–20 minuter. Smaka av med salt.

4. Hetta upp oljan till fritering till 180 grader. Fritera några ravioli i taget tills de har fin färg och servera med tomatsåsen och riven parmesan.

Tips

Passa gärna på att fritera annat gott du hittar i kylskåpet som kokta ägg, kapris, tärningar av aubergine, ost vänd i lite panko eller doppad i frityrsmet eller örter, till exempel.

Dela det här receptet med dina vänner!