Friterade surströmmingsbollar

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Friterade surströmmingsbollar.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ett av mina mer vågade surströmmingsrecept. Försök att lägga surströmmingen i mitten av bollen, ungefär som du gör med fläsket när du gör palt eller kroppkakor. Detta för att du ska kunna behålla den så kall som möjligt så att bara potatisen blir varm. Funkar även med sill eller ansjovis.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    surströmmingsfiléer, urtagna och rensade
  • 300 g
    mandelpotatis, kokt och skalad
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 2 st
    äggula
  • ½ dl
    Västerbottensost eller annan hårdost, riven
  • salt och peppar (tänk på att osten och surströmmingen är salt)
  • 1 liter
    frityrolja
  • gräddfil och gräslök, till servering

Panering

  • 1 dl
    majsmjöl
  • 2 st
    ägg
  • 2 msk
    mjölk
  • 2 dl
    panko

Så lagar du