Friterade torsktungor med dragon och vitlökskräm
Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
4portioner
- 200gtorsktungor
- 2stägg
- 2 dlpanko alt ströbröd
- 2dlmjöl
- 1mskdragonblad i vinäger
- 1klyfta(or)vitlök
- 1dlfärskost
- 1tskgrov malen svartpeppar
- ca 20stsmå kex alt skivor baguette
- salt
Så lagar du
Sätt på fritösen. Finhacka dragonbladen. Skala och pressa vitlöken. Blanda allt med färskosten och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Ta bort de vita senorna från tungorna och dela i två bitar.Vispa äggen. Panera sedan tungorna, först i mjöl, sedan ägg och sist panko alt ströbröd. Fritera tungorna i fritösen i ca 1-2 minuter på 170 grader. Salta. Klicka på färskost på kex alt baguette. Lägg den friterade tungan ovanpå. Servera.