Friterat ägg med laxröra

Friterat ägg med laxröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Krispigt och gott tilltugg som funkar med olika fyllningar. Testa med sill eller varför inte löjrom?

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 6
    ägg
  • 100g
    lax, rökt
  • 6
    äggulor, kokta
  • 2msk
    hackad gräslök samt 1 msk hackad gräslök, till garnering
  • 2cm
    gurka, urkärnat och hackat
  • 1dl
    crème fraiche
  • ½dl
    majonnäs
  • 1msk
    citronskal, finrivet
  • lite gravad och riven äggula på toppen
  • salt och peppar

Friterad äggvita

  • 12st
    äggvitor, halva
  • 2dl
    ströbröd
  • 1dl
    mjöl
  • 2-3
    äggulor, uppvispade
  • 2-3msk
    grädde
  • 1liter
    frityrolja

Så lagar du

1. Koka äggen. Separera äggulorna och äggvitorna.

2. Blanda de kokta äggulorna med creme fraiche, majonnäs, hackad gräslöken och citronskalet genom att mosa ihop det ordentligt med en gaffel.

2. Hacka den rökta laxen och blanda ner i röran.

Friterad äggvita

1. Vänd de kokta äggvitorna i mjöl, sedan i det uppvispade ägget med grädden och slutligen i ströbrödet.

2. Fritera i en kastrull med olja på 180 grader i några minuter.

3. Fördela laxröran på det friterade ägget och garnera med gräslöken.

Dela det här receptet med dina vänner!