Frittata i långpanna

Ägg, squash, vitlök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har du grönsaksstumpar över? Stoppa dem i en frittata! Det är en sorts omelett på italienskt vis.

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    squash
  • 1st
    purjolök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    olivolja
  • 12st
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 100g
    parmesanost

Garnering

  • ruccolasallad
  • parmesanost

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200º. Skölj och skär squashen i små tärningar. Hacka purjolöken fint. Fräs alltsammans i olivolja. Fördela det i en ugnslångpanna med bakplåtspapper.

2. Vispa ihop ägg, salt, peppar och parmesanost. Häll det över grönsakerna och grädda 10-12 minuter mitt i ugnen. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen. Hit kan förberedas dagen före.

3. Garnera med ruccolasallad och lite hyvlad parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!