Fritters med pumpa och halloumi

Fritters på pumpa med halloumi.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrika biffar med härlig smak av pumpa, ost, citron och mandel. Serveras gärna med tacopotatis och saffransaioli.

Ingredienser

6portioner

  • 1
    butternut squash, liten
  • 2
    stjälkar grönkål
  • 1
    röd lök, stor
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 3cm
    ingefära, färsk
  • 1
    apelsin, pressad och zest
  • 2dl
    kikärtsmjöl
  • 200g
    halloumi, fetaost eller lagrad hårdost
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1dl
    salta mandlar, hackade
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    sambal oelek
  • smör till stekning
  • 1dl
    sesamfrö

Så lagar du

1. Skala och finriv hälften av pumpan, lök och ingefära i matberedaren.

2.  Grovriv andra hälften av pumpan och grönkålen. Blanda samtliga ingredienser. Krama ihop till en fast smet. Om den är för torr, tillsätt lite mer citron, för blöt tillsätt mer mjöl.

3. Stek en provbulle, smaka av och korrigera med kryddor och mer mjöl om smeten flyter ut.

4. Forma till biffar och vänd i sesamfrö.

5. Hetta upp en stekpanna, bryn i smör tills de är vackert gyllene. Servera gärna med tacopotatis och saffransaioli.

Tips

Det går bra att byta ut grönkålen mot två nävar brysselkål. Du kan också ersätta apelsinen med en annan citrusfrukt, till exempel citron.

Dela det här receptet med dina vänner!