Fritters med pumpa och halloumi
Publicerat:
2018-12-12Tillagningstid:
Smakrika biffar med härlig smak av pumpa, ost, citron och mandel. Serveras gärna med tacopotatis och saffransaioli.
Ingredienser
6portioner
- 1butternut squash, liten
- 2stjälkar grönkål
- 1röd lök, stor
- 2klyfta(or)vitlök
- 3cmingefära, färsk
- 1apelsin, pressad och zest
- 2dlkikärtsmjöl
- 200ghalloumi, fetaost eller lagrad hårdost
- 1tskbakpulver
- 1dlsalta mandlar, hackade
- 1tsksalt
- 1tsksambal oelek
- smör till stekning
- 1dlsesamfrö
Så lagar du
1. Skala och finriv hälften av pumpan, lök och ingefära i matberedaren.
2. Grovriv andra hälften av pumpan och grönkålen. Blanda samtliga ingredienser. Krama ihop till en fast smet. Om den är för torr, tillsätt lite mer citron, för blöt tillsätt mer mjöl.
3. Stek en provbulle, smaka av och korrigera med kryddor och mer mjöl om smeten flyter ut.
4. Forma till biffar och vänd i sesamfrö.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn i smör tills de är vackert gyllene. Servera gärna med tacopotatis och saffransaioli.
Tips
Det går bra att byta ut grönkålen mot två nävar brysselkål. Du kan också ersätta apelsinen med en annan citrusfrukt, till exempel citron.