Frökex (gluten- och laktosfria)

frökex

Publicerat:

Tillagningstid:

Beroendeframkallande kex till ost eller bara till att äta som snacks eller smula ner i frukostfilen.

Ingredienser

50portioner

  • 3dl
    solrosfrön
  • 1dl
    skalade sesamfrön
  • 1dl
    linfrön
  • ½dl
    mörka psylliumfrön
  • ½dl
    psylliumhusk
  • 1 ¼tsk
    salt
  • 4dl
    vatten

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150° (varmluft 135°).

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner vattnet och låt smeten svälla 5 minuter. Bred ut smeten tunt på två plåtar med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Ta ut och skär eller klipp i bitar. Alternativt kan du bryta dem i bitar efter gräddningen. Fortsätt grädda ytterligare 30 minuter eller tills de känns torra. Sänk temperaturen i ugnen till 120° eller 100° i varmluftsugn om de verkar bli för bruna.

4. Låt de gärna stå och torka ytterligare på eftervärmen i ugnen.

Tips
Det är också gott att göra dem som ostkex och blanda då i 2 dl finriven parmesanost.

Dela det här receptet med dina vänner!