Fröknäcke

Fröknäcke med tillbehör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gillar du att ha hembakat men vill slippa klet, knådning och långa jästider? Då är det här ett recept för dig, degen blir lös och bredes ut på bakplåtspappersklädd plåt innan gräddning. Knådfritt och gott!

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    dinkelmjöl alt. 3 dl havremjöl
  • 1dl
    sesamfrön, oskalade
  • 1dl
    solrosfrön alt. pumpafrö
  • 1dl
    linfrön
  • 2msk
    chiafrön
  • ½tsk
    salt
  • 1msk
    olivolja
  • 2dl
    vatten
  • torkad rosmarin, kumminfrö och fänkålsfrö att strö över

Så lagar du

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt olja och vatten och rör ut till en lös deg.

2. Bred ut på bakpappersklädd plåt, strö valfri smaksättning över.

3. Baka på 150 grader i ca 45 minuter.

Tips: Vill man ha jämna knäckebitar kan man ta ut plåten efter 20 minuter och skära i bitar och sedan baka ytterligare 25 minuter.

Tips: Servera gärna med örtig tomatpastej.

Dela det här receptet med dina vänner!