Frostad palsternackskaka

Tillagningstid:

vegorätt-palsternackakaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Vi älskar morotskaka så mycket att vi nästan (bara nästan) förätit oss på det. Då kom tanken på att istället göra en kaka av rotfruktskusinen palsternacka. Resultatet är en enastående mjuk, saftig, fluffig och HELT fantastisk kaka som vi stolt dukar upp på vår skördefest.

Ingredienser

12–15 portioner

  • 3 st
    palsternackor
  • 5 dl
    dinkelmjöl
  • dl
    kokossocker (vanligt strösocker går lika bra)
  • ½ dl
    psylliumhusk
  • 4 tsk
    bakpulver
  • 2 st
    kardemummakärnor
  • 1 tsk
    salt
  • 3 dl
    havremjölk
  • 2 dl
    rapsolja

Frosting

  • 3 dl
    cashewnötter
  • 5 st
    dadlar
  • 1 dl
    vatten eller till lagom konsistens
  • ½ tsk
    vaniljpulver
  • zest från en citron och saft från halva

Så lagar du