Frukostbricka med majstortilla, krämigt kokt ägg, avokado och riven tomat

Frukostbricka med majstortilla, krämigt kokt ägg, avokado och riven tomat

Publicerat:

Tillagningstid:

Niklas Ekstedt bjuder på frukost från Costa Rica.

Ingredienser

  • tortilla, majs eller vete
  • 2st
    tomater
  • 2msk
    olivolja
  • 2st
    avokado
  • ½st
    röd chili
  • 4kvist(ar)
    koriander
  • lime
  • 4st
    ägg

Så lagar du

1. Dela tomaten och riv snittytan grovt på ett rivjärn. Riv med allt utom skalet. Häng av tomaten i kaffefilter ca 20 minuter.

2. Blanda upp tomatköttet med olivolja och smaka upp med salt och malen svartpeppar 

3. Koka upp vatten. Lägg i äggen och koka 8 minuter.  Kyl i kallt vatten.

4. Ta ur avokadon, hacka grovt och blanda upp med limejuice, chili och hackad koriander.

5. Stek tortillan i torr panna och servera med avokadoröra, riven tomat, kokt ägg, salt och kaffe.

Dela det här receptet med dina vänner!