Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    torkade aprikoser (ca 1,5 dl tärnade)
  • 100g
    russin (ca 1,5 dl)
  • 7dl
    kokande vatten
  • 100g
    hasselnötter
  • 2tsk
    salt
  • 1paket
    jäst (50gr)
  • 14dl
    ca, ljust och milt fullkornsmjöl eller Specialvetemjöl med fullkorn (ca 840 gr)

Så lagar du

Till 4 baguetter

1. Skär aprikoserna i bitar. Blanda russin och aprikoser i en degbunke. Häll över kokande vatten. Låt stå tills temperaturen är 37° (fingervarm).

2.Tillsätt hasselnötter och salt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl. Strö över lite mjöl och låt jäsa 40 minuter.

3. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 4 bitar. Forma baguetter och lägg dem på plåtar. Låt jäsa ca 20 minuter.

4. Sätt ugnen på 250°.

5. Skåra baguetterna och pensla med vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg. Pensla gärna med vatten efter 10 minuter.

6. Låt dem svalna på galler.

Ett bröd som passar utmärkt till ost av olika slag.

Dela det här receptet med dina vänner!