Fruktcocktail

Fruktcocktail.

Publicerat:

Tillagningstid:

Julens fruktkorgar dignar av härligheter att lägga in. Förutom att det är en supergod dessert så är det ett mycket bra sätt att ta vara på frukt som håller på att bli lite dålig. Hips vips har du förvandlat skrumpen frukt till en lyxig dessert.

Ingredienser

8portioner

  • 1kg
    blandad frukt, t ex clementin, ananas, vindruvor, blodapelsin, papaya, plommon
  • 1tärning(ar)
    flaska vit glögg
  • 1
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 5st
    hel, grön kardemumma
  • 1bit(ar)
    kanelstång
  • 5cm
    färsk ingefära
  • 1
    ekologisk citron, skivad

Så lagar du

1. Koka upp glögg och kryddor, låt småsjuda i 10 minuter.

2. Ansa och dela frukten, lägg ner den och skivad citron i en glasburk, häll lag över så att frukten täcks.

3. Förvara burken i kylen. Fruktcocktailen håller i några dagar.

Tips

Servera med glass eller mandelgrädde, vispa 3 dl grädde, blanda ner 1 dl riven mandelmassa.

Dela det här receptet med dina vänner!