Fruktig smulpaj med raw vaniljsås

Tid:

Äppelsmulpaj

Tid:

Det här är en riktig ”ta vad du har”-paj där man kan blanda stenfrukter och bär i säsong eller som man har till hands hejvilt! Till pajen serveras världens kanske enklaste vaniljsås.

Ingredienser

4–6 portioner

Smuldeg

  • 2 dl
    havregryn
  • 2 dl
    havremjöl
  • 1 ½ dl
    valnötter
  • 1 dl
    honung
  • ¾ dl
    rapsolja
  • 1 tsk
    kardemumma
  • 1 tsk
    flingsalt

Fruktfyllning

  • 3
    äpplen
  • 2
    päron
  • 2 tsk
    kanel
  • 2 msk
    honung
  • 5 dl
    björnbär
  • 1 msk
    rapsolja

Raw vaniljsås

  • 3 dl
    cashewnötter
  • 3 dl
    vatten eller till önskad konsistens
  • 1 tsk
    vaniljpulver
  • 4
    dadlar

Så lagar du