Fruktsallad med superenkel chokladkräm

Fruktsallad i glas, med chokladkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Friska, exotiska fruktsmaker krockar skönt med en mild, gräddig mjölkchokladkräm, och knapriga salta nötter toppar det hela.

Ingredienser

4portioner

Fruktsallad

  • 2st
    passionsfrukter
  • 1st
    mango
  • 1st
    äpple

Chokladkräm

  • 200g
    mjölkchoklad
  • 3dl
    vispgrädde
  • 4msk
    grovhackade salta jordnötter

Så lagar du

1. Fruktsallad: Dela och gröp ur passionsfrukterna i en skål. Skala och tärna mango och äpple, blanda med passionsfrukten.

2. Chokladkräm: Bryt chokladen i bitar. Smält den i vattenbad, låt svalna lite. Vispa grädden medelhårt. Vänd ner chokladen tills allt är väl blandat. Ska desserten inte serveras direkt, ställ i kylen.

3. Fördela fruktsalladen i fyra glas eller skålar. Klicka ut chokladkrämen och toppa med hackade salta jordnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!