Frukttarte med mandelmassa

Mandelmassetart med frukt och bär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Om det är viktigt med dessert någon gång, så är det på Alla hjärtans. Det här är en enkel dessert som ser mer avancerad ut än den är. Bekvämimpa alltså. Du kan göra den helt klar, ställ undan och värm just innan servering så att glassen smälter ner över frukten.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    tinade smördegsplattor, välj de med smör i
  • 100g
    riven mandelmassa
  • 1tsk
    nymortlad kardemumma
  • 2
    valfria frukter, t ex nektarin, äpple, plommon, persika, körsbär

Till pensling

  • 1
    ägg
  • 1msk
    råsocker

Till garnering

  • hackade pistagekärnor eller mandel

Till servering

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Kavla ut smördegen något, använd lite mjöl om den vill fastna.

    3. Lägg på mandelmassa och strö på kardemumma, spara en kant runt om.

    4. Skiva frukten, lägg den på mandelmassan och vik upp kanterna.

    5. Pensla med ägg, strö på socker och grädda mitt i ugnen till gyllene färg på kanterna.

    Tips

    Om du inte tål mandel så byt ut den mot lemon curd eller kokos. Du kan även använda konserverade persikor eller aprikoser, torka av dem först med papper så att de inte blöter ner degen.

    Dela det här receptet med dina vänner!