Fudgekladdkaka

Kladdkaka på ett rosa fat toppad med fudge och färska hallon.

Publicerat:

Vill du på ett enkelt sätt piffa upp din kladdkaka så kan du toppa den med ljuvlig chokladfudge!

Ingredienser

  • 225g
    smör
  • 3,5dl
    socker
  • 2,25dl
    brunt farinsocker strö
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 4st
    ägg (stora)
  • 3,5dl
    vetemjöl
  • 1dl
    kakao
  • 1krm
    salt

Mjölkchokladfudge

  • 200g
    mjölkchoklad (om du hellre vill använda mörk choklad, tar du istället 150 g, minst 55% kakaohalt)
  • 1/2burk(ar)
    kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 25g
    smör
  • 250g
    hallon (att dekorera med)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.

4. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.

5. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du toppar med fudge.

6. Grovhacka chokladen till fudgen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med tärnat smör och kondenserad mjölk.

7. Värm smeten i mikron eller över ett vattenbad på låg värme. Rör om hela tiden.

8. Häll fudgesmeten över kladdkakan och låt stelna i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon.

TIPS!

  • Vill du förbereda den här kladdkakan flera dagar i förväg eller frysa in den? Dekorera då kladdkakan med bären precis innan servering.
  • Gör din kladdkakan med chokladfudge glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela det här receptet med dina vänner!