Fullkornsmacka med bönrösti och ärtröra

skuren smörgås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ugnsbakad bönrösti av bönor och rotfrukter passar utmärkt till fullkornsbrödet. Den krämiga grönärtsröran blir pricken över i.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    tunna skivor fullkornsbröd
  • ½burk(ar)
    kokta bönor, sköljda och avrunna
  • ½st
    morot
  • 50g
    kålrot
  • ½tsk
    oregano, torkad
  • ½tsk
    havssalt
  • 1msk
    kokosfett

Grönärtsröra

  • 1dl
    gröna ärtor, tinade (en rågad dl)
  • ½st
    citron
  • 2msk
    sojayoghurt
  • ½tsk
    havssalt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Riv morot och kålrot grovt på rivjärn. Häll upp halva bönburken med hälften av spadet i en stor bunke. Tillsätt de rivna grönsakerna, oregano, havssalt och kokosfett. Massera ihop allt till en massa.

3. Lägg i en bred platt form med smörpapper i botten. Tryck ut jämnt och baka i ugn i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär bitar som passar mackorna.

4. Lägg ärtor i en bunke, pressa över citronsaften och tillsätt yoghurt och havssalt. Stavmixa ihop till en krämig röra. Bred två mackor med ärtröra och lägg en bit bönrösti mellan. Kläm ihop och packa in i smörpapper.

Tips: Det går också bra att grilla brödet.

Dela det här receptet med dina vänner!