Fusk-Choucroute

Fusk-Choucroute

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    surkål
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    äpplen
  • 2tsk
    kummin
  • 1tärning(ar)
    höns- eller grönsaksbuljong
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 1dl
    vatten
  • 200g
    kassler
  • 400g
    kryddiga korv
  • <br><br>
  • Tillbehör:
  • ev kokt potatis
  • dijonsenap

Så lagar du

1. Skölj surkålen i ett durkslag. Hacka lök. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt.<br>

2. Varva kål, lök, äpple och kummin i en stor traktörpanna eller gryta. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Sjud under lock 15 min. Rör då och då.<br>

3. Skiva kasslern tunt. Dela korvarna. Lägg i alltsammans och sjud ytterligare 10 min.

Dela det här receptet med dina vänner!