Fylld, dubbelbakad sötpotatis

Fylld, dubbelbakad sötpotatis och en sked i potatisen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämig och smakrik sötpotatis, perfekt som bas i en måltid. Då kan du lägga till lite bönor i fyllningen, eller som tillbehör till allt! Du kan förbereda denna dagen innan, så det är toppen som bjudmat. Låt fantasin hjälpa till med kryddningen – chili, timjan och rosmarin är t ex jättegott i.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    sötpotatisar
  • 2dl
    crème fraiche (valfri fetthalt)
  • 4msk
    gräslök, hackad
  • 1tsk
    rivet citronskal
  • 100g
    lagrad hårdost, riven + 40 g till topping
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2. Pricka potatisarna med en gaffel, gnid in dem med olja, salt och peppar.

3. Rosta 30 minuter eller tills de är genommjuka. Ta ut, låt svalna något.

4. Skär ett snitt i potatisarna, tryck från sidan och gröp ut det mesta av inkråmet, men lämna skalet helt.

5. Blanda inkråm, crème fraiche, gräslök, citronskal och ost. Smaka av med salt och peppar.

6. Fyll skalen med röran, toppa med ost och baka tills osten smält och de är genomvarma.

Dela det här receptet med dina vänner!