Sabzipolo ba Mahi (fylld ugnsbakad fisk)

Tillagningstid:

Fylld ugnsbakad fisk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Många traditionella fiskrätter kommer från södra Iran där närheten till flod och hav gör att tillgången på råvaror är stor. Syrlig tamarind och het chili är vanligt i fisk- och skaldjursrätter som den populära Sabzipolo ba Mahi.

Ingredienser

4–5 portioner

  • 1–1,2 kg
    hel urtagen lax
  • efter smak
    peppar, salt
  • ½
    citron
  • 2-3 st
    gula lökar
  • 2 dl
    hackad färsk koriander
  • 2 tsk
    malen bockhornsklöver
  • 2 tsk
    madrascurry
  • 3 msk
    tamarindpasta
  • 1 dl
    ljummet vatten
  • 3-4 msk
    berberisbär, blötlagda

Så lagar du