Fyllda auberginerullar

Fyllda auberginerullar.

Ingredienser

4portioner

  • 2-3
    auberginer
  • olja till stekning
  • efter smak
    salt
  • 300g
    fetaost
  • 3-4msk
    tjock yoghurt
  • 2tsk
    torkad mynta
  • efter smak
    nymalen peppar

Så lagar du

1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor på längden (som skosulor).

2. Salta på båda sidor, låt ligga någon timme och torka sedan av dem.

3. Stek auberginerna guldgula på båda sidor och låt rinna av på hushållspapper.  Skivorna kan också grillas på grillpanna eller på utomhusgrill.

4. Mosa fetaosten med yoghurt, mynta och lite peppar. 

5. Lägg ca 1–2 msk ostfyllning på en aubergineskiva, rulla ihop den och fäst med tandpetare. Om aubergine-skivorna är breda delas de i två på längden. 

6. Just innan servering steks de snabbt i lite olja i het panna, så osten smälter lite grann. De kan också värmas i het ugn på ett fat.

7. Lägg upp på fat med färsk mynta runt kanten och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!