Fyllda paprikor med brie

Tillagningstid:

paprikehalvor med fyllning på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig, lättgjord vegorätt sitter fint när säsongens grönsaker börjar strömma in. Kan förberedas och bara gratineras i sista stund.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    stora paprikor, röda och/eller gula
  • 2 msk
    olivolja till pensling
  • 3 dl
    matvete, bulgur eller andra goda gryn
  • 4-5 dl
    grönsaksbuljong
  • 2 st
    vitlöksklyftor, gärna färska
  • 1 st
    röd chili
  • 2 st
    rödlökar, gärna färska
  • 400 g
    squash
  • 150 g
    morötter
  • 2-3 msk
    olivolja till stekning
  • 3-4 msk
    fransk senap
  • 150-200 g
    brie eller camembert

Till servering

  • färsk spenat
  • olivolja
  • flingsalt

Så lagar du