Fyllda paprikor med brie

paprikehalvor med fyllning på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig, lättgjord vegorätt sitter fint när säsongens grönsaker börjar strömma in. Kan förberedas och bara gratineras i sista stund.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    stora paprikor, röda och/eller gula
  • 2msk
    olivolja till pensling
  • 3dl
    matvete, bulgur eller andra goda gryn
  • 4-5dl
    grönsaksbuljong
  • 2st
    vitlöksklyftor, gärna färska
  • 1st
    röd chili
  • 2st
    rödlökar, gärna färska
  • 400g
    squash
  • 150g
    morötter
  • 2-3msk
    olivolja till stekning
  • 3-4msk
    fransk senap
  • 150-200g
    brie eller camembert

Till servering

  • färsk spenat
  • olivolja
  • flingsalt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 255°. Dela paprikorna på längden, försök skära genom stjälken om det går (ser snyggt ut!). Kärna ur dem, lägg på bakpapperklädd plåt med den kupiga ytan neråt. Pensla med olivolja och baka ca 15 min.

2. Koka matvetet i buljong enligt förpackningen.

3. Finhacka vitlök och chili, grovhacka löken och tärna moroten ganska fint. Dela squashen på längden, kärna ur den med tesked och dela i små bitar.

4. Fräs allt det gröna nätt mjukt i olivoljan på medelvärme, det ska inte ta färg. Blanda med matvetet och smaksätt med senap. Fyll paprikorna och toppa med smulad eller skivad brie. Gratinera i övre delen av ugnen 5-6 min, sätt ev extra färg med grillen.

5. Vänd runt spenat med olja och lite salt, bottna fyra tallrikar och lägg paprikorna ovanpå.

Dryckestips:

2015 Vicar’s Choice Barrel Fermented Chardonnay, Nya Zeeland

Nr 2188, 95 kr

Eller

2015 Fontanafredda Langhe Rosato, Italien

Nr 2318, 89 kr

Alkoholfritt:

2015 Äppelmust Ingrid Marie, Sverige

Nr 1863, 38 kr

Dela det här receptet med dina vänner!