Fyllda zucchiniblommor

Tid:

Fyllda zucchiniblommor.

Tid:

Det är något med den söta, blommiga smaken som är så beroendeframkallande! Är man i Italien får man inte missa att beställa in dessa frasiga ljuvligheter. I Sverige finns blommorna inte ofta på marknaden men i det egna landet och på handelsträdgårdar kan de gå att hitta. Receptet kan du förresten använda för att fritera det mesta i grönsaksväg.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 10-12
    zucchiniblommor, fina och stängda
  • stora salviablad
  • 250 g
    ricotta
  • skal från 1 citron
  • ½ dl
    finhackade pistagenötter eller rostade mandlar
  • ½ dl
    finhackade örter, t ex salvia, persilja eller timjan
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 2 dl
    öl eller kolsyrat vatten
  • 1
    äggvita

Till fritering

  • 1 ½ liter
    frityrolja, t ex majs-, jordnöts- eller rapsolja

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg