Fyllda zucchiniblommor
Publicerat:
2017-09-06Tillagningstid:
Det är något med den söta, blommiga smaken som är så beroendeframkallande! Är man i Italien får man inte missa att beställa in dessa frasiga ljuvligheter. I Sverige finns blommorna inte ofta på marknaden men i det egna landet och på handelsträdgårdar kan de gå att hitta. Receptet kan du förresten använda för att fritera det mesta i grönsaksväg.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 10-12zucchiniblommor, fina och stängda
- stora salviablad
- 250gricotta
- skal från 1 citron
- ½dlfinhackade pistagenötter eller rostade mandlar
- ½dlfinhackade örter, t ex salvia, persilja eller timjan
- 2dlvetemjöl
- 2dlöl eller kolsyrat vatten
- 1äggvita
Till fritering
- 1 ½literfrityrolja, t ex majs-, jordnöts- eller rapsolja
Så lagar du
1. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg den i en spritspåse. Fyll försiktigt zucchiniblommorna med ostfyllningen.
2. Hetta upp oljan till 180–200 grader. Använd en stor kastrull.
3. Blanda mjöl och öl till en smet. Salta och peppra lite. Vispa äggvitan styv och vänd ned den i smeten. Rör ner mer öl om det behövs. Smeten ska vara något tjockare än filmjölk.
4. Vänd zucchiniblommor och salviablad i frityrsmeten och lägg ned i oljan med en hålslev. Fritera i 1–2 minuter tills de är gyllenbruna.
5. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Salta precis innan servering.