Fyllt lantbröd
Publicerat:
2018-09-04Tillagningstid:
Bröd fyllt med krämig svamp och spenat passar perfekt till soppa. Nyp brödinkråmet i små bitar och rosta det gyllene i ugnen tillsammans med olja och salt, så får du perfekta krutonger!
Ingredienser
4portioner
- 1stlantbröd
- 200gfärsk svamp
- 2ströda lökar, hackade
- 2stvitlöksklyftor, hackade
- 500gblandade grönsaker, tex spenat och grönkål i bitar
- 2dllagrad hårdost, smulad
- 200gnaturell färskost
- smör till stekning
- salt & peppar
- citron (rivet skal och saft)
Så lagar du
1. Fräs svamp, lök och grönsaker i smör.
2. Skär av toppen på brödet, som en semla. Gröp ur inkråmet, men spara det. Blanda ner osten i grönsakerna, smaka av med citron, salt och peppar. Fyll brödet med röran och lägg på toppen.
3. Skär i bitar och servera.
Tips: gör krutonger på inkråmet (se ingress).