Fyllt lantbröd

Fyllt lantbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Bröd fyllt med krämig svamp och spenat passar perfekt till soppa. Nyp brödinkråmet i små bitar och rosta det gyllene i ugnen tillsammans med olja och salt, så får du perfekta krutonger!

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    lantbröd
  • 200g
    färsk svamp
  • 2st
    röda lökar, hackade
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 500g
    blandade grönsaker, tex spenat och grönkål i bitar
  • 2dl
    lagrad hårdost, smulad
  • 200g
    naturell färskost
  • smör till stekning
  • salt & peppar
  • citron (rivet skal och saft)

Så lagar du

1. Fräs svamp, lök och grönsaker i smör.

2. Skär av toppen på brödet, som en semla. Gröp ur inkråmet, men spara det. Blanda ner osten i grönsakerna, smaka av med citron, salt och peppar. Fyll brödet med röran och lägg på toppen.

3. Skär i bitar och servera.

Tips: gör krutonger på inkråmet (se ingress).

Dela det här receptet med dina vänner!