Äpple- och mandelgalette med vaniljkräm

Tid:

En pajbit med äppel och plomma på och vaniljkräm i en tallrik.

Tid:

Leila Lindholms läckra galette med äpple, plommon och mandelkräm serveras med vaniljsås och kärlek.

Ingredienser

6 portioner

Pâte Sucrée -pajdeg

  • 100 g
    kallt smör
  • dl
    vetemjöl
  • 1 knivsudd
    bakpulver
  • dl
    strösocker
  • 1
    ägg, ekologiskt

Mandelkräm

  • 250 g
    mandelmassa
  • 50 g
    smör
  • 1
    ägg, ekologiskt
  • ½ dl
    vetemjöl
  • 2 msk
    mörk rom, kan uteslutas
  • 1
    bittermandel, riven

Fyllning

  • 6-8
    plommon och äpplen
  • 50 g
    kallt smör
  • 3 msk
    råsocker
  • 1 msk
    kanel, malen

Pensling

  • 1
    ägg, ekologiskt
  • 2 msk
    råsocker

Vaniljkräm

  • ½
    vaniljstång
  • 3
    äggulor, ekologiska
  • ½ dl
    strösocker
  • 3 dl
    vispgrädde

Så lagar du