Ingredienser

4 portioner

Gazpacho

  • 1 kg
    tomater
  • 1/2 st
    gurka
  • 1 st
    selleristjälk
  • 4 skiva(or)
    vitt bröd
  • 1 st
    röd spansk pepparfrukt
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 dl
    vatten
  • 1-2 msk
    vinäger
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    tomatpuré
  • <br>

Tillbehör:

  • selleristjälkar
  • 1 st
    gurka
  • 1 st
    röd lök
  • krutonger
  • basilika- och vitlöksås
  • <br>

Krutonger:

  • 5 skiva(or)
    vitt bröd
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 msk
    smör
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • <br>

Basilika- och vitlöksås:

  • 1/2 kruk(or)
    basilika
  • 2 dl
    lätt creme fraiche
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 krm
    salt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg