Gehackte leber

Gehakte leber med några bladpersilja och några skivor bröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

I det judiska köket använder man ofta stekfettet schmaltz som görs på en bas av ankfett. Fettet ger smak åt rätten men är också ett sätt att undvika det judiska förbudet att blanda mejeriprodukter med kött. Använd gärna rent ankfett att steka i!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 500g
    kycklinglever
  • 400g
    gullök, finhackad
  • ½msk
    buljongpulver
  • 3dl
    vatten, kokande
  • 6
    ägg, hårdkokta
  • 2msk
    olja, schmaltz – stekfett gjort på ankfett
  • 1msk
    persilja, finhackad

Så lagar du

1. Stek löken i olja eller schmaltz tills den är mjuk och glasig. Tillsätt levern och stek vidare tills levern är genomstekt.

2. Strö över buljongpulver och tillsätt kokande vatten. Låt vattnet koka bort. Dra åt sidan och låt svalna.

3. Hacka hårdkokta ägg och blanda med levern. Använd gaffel eller en mixer.

4. Garnera med finhackat ägg och persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!