Jimmys geléhallon

Jimmys geléhallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Godis är som godast när det smakar äkta och inte innehåller en massa konstigheter. Man behöver inte äta så många för att känna sig nöjd när det innehåller såhär sprängfullt mycket smak. Receptet ger cirka 60 geléhallon. Räkna med ett dygn utöver tillagningstid för att stelna.

Ingredienser

  • 700g
    frysta hallon
  • 1dl
    vatten
  • 1
    citron
  • 270g
    strösocker
  • 50g
    strösocker
  • 10g
    pektinpulver
  • 10g
    agar agar
  • strösocker att rulla hallonen i
  • citronzest

Så lagar du

1. Lägg bären i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det koka upp. Ta skalet av citronen och blanda med sockret som hallonen ska rullas i. Pressa juicen ur citronen och spara.

2. Sila hallonen genom en finmaskig sil tills du fått ut 400 gram saft. Häll tillbaka saften i kastrullen.

3. Blanda ut pektinpulvret och agar agarn med 50 gram strösocker och häll ner blandningen i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter och ha sedan i resten av sockret (270 g) och saften från citronen.

4. Låt allt sjuda tillsammans i två minuter. Häll gelén i en silikonform eller i inoljad fyrkantig form. Låt stå ett någon timme i rumstemperatur. Ta ur godiset ur formarna och låt dem gärna torka en dag innan de rullas i socker kryddat med citronzest.

Dela det här receptet med dina vänner!