Ingredienser
4–6 portioner
- 600 gfärsk spättafilé
- 250 gskalade räkor
- 500 gmusslor utan skal (djupfrysta fungerar)
- 1 stlime
- 1 knippa(or)färsk dill
- salt, vitpeppar
Så lagar du
Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnsfast form.
Räkorna blandas med salt, vitpeppar, saften av 1 lime och lite färsk dill. Blanda väl. Strö över räkorna, musslorna och resten av dillen över fisken.
Såsen
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
2 dl crème fraiche
1 msk tomatpuré
3 dl västerbottenost
3 äggulor
cayennepeppar
Häll i ingredienserna i en såspanna och värm upp, rör hela tiden.
Lägg i 3 äggulor, en i taget, och 3 dl västerbottenost. Smaka av med cayennepeppar. Är såsen för tunn, red med beurre manié, smör blandat med mjöl 50/50. Häll såsen över fisken. Riven ost på toppen. In i ugnen 10-15 min 200°C.
Servera med ris eller potatis.