Getostbakelse med rökt kött

Getostbakelse med rökt kött

Publicerat:

Tillagningstid:

Små söta timbaler som passar utmärkt till rökt kött eller skinka. Servera dem som en liten förrätt med sallad.

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    gelatinblad
  • 175g
    getost av chèvretyp
  • ½dl
    standardmjölk

Dressing

  • 1msk
    balsamvinäger
  • ½msk
    honung
  • 3msk
    olivolja
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

Tillbehör

  • gräs- eller salladslök, finstrimlad
  • blandad sallad
  • rökt kött

Så lagar du

1. Getostimbal: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.

2. Skär bort hårda kanter från osten. Ta upp och krama ur gelatinbladet. Smält gelatinbladet i en liten kastrull tillsammans med hälften av mjölken.

3. Kör osten och resten av mjölken till en kräm i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt det smälta gelatinet och se till att det blir väl blandat.

4. Klä mycket mycket små formar med plastfolie eller vattenskölj dem. Du kan också klä en mycket liten form, typ plastburk med plastfolie och häll i ostmassan. Ställ i kyl cirka 3 timmar eller längre.

5. Blanda dressingen.

6. Stjälp ur dem ur formarna. Lossa plastfolien. Skär den stora i bitar.

7. Strö över lite gräslök på timbalerna och servera med rökt kött och  sallad lätt fuktad med dressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!