Leverpastej på getlever

Leverpastej på getlever.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Gettefin" pastej, getpaté, med smak av timjan och portvin. Receptet ger 1 terrin.

Ingredienser

  • 400g
    getlever eller kycklinglever
  • 100ml
    portvin
  • 100ml
    madeira
  • 50ml
    cognac
  • 150g
    schalottenlök
  • klyfta(or)
    vitlök
  • 1kvist(ar)
    timjan
  • ½msk
    havssalt
  • 4
    ägg
  • 400g
    smör, osaltat

Tillbehör

  • bröd
  • saltgurka
  • honung

Så lagar du

1. Finhacka löken. Lägg i en kastrull och tillsätt portvin, madeira och hackad vitlök.

2. Sjud tills löken är mjuk och vätska nästan bortkokt. Tillsätt hackad timjan.

3. Mixa ägg, lök, getlever, salt och peppar. Tillsätt smält smör till slät kräm.

4. Slå upp i en form lätt smord. Baka i ugn på 115 grader till en innertemp på 74 grader. Du kan också baka i vattenbad i 95 grader. Tag ut och låt svalna i kylen.

5. Serveras kyld med nyrostat bröd, honung och saltgurka.

Dela det här receptet med dina vänner!