GI-kyckling med blomkål och mandel

GI-kyckling med blomkål och mandel

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer (alt. klubbor eller lår)
  • 1st
    blomkålshuvud
  • 1paket
    sötmandel
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 0,5
    citron
  • färsk rosmarin
  • färsk persilja

Så lagar du

Förstek kycklingen ca 5 minuter i en panna så den får lite färg. Salta och peppra.

Plocka (dela) blomkålen och lägg i en ugnsfast form. Tänk på att dela smått, så blomkölen hinner bli genomstekt i ugnen. Skålla mandeln och lägg dem över blomkålen. Toppa med rivet citronskal, rosmarin och persilja. Lägg kycklingen ovanpå och ringla över olja, salta och peppra.

Stek i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Garnera med färska örter och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!