Ginos marinerade kött med bönröra

Ginos marinerade kött med bönröra.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Recepten från Ginos BBQ på stranden.

Ingredienser

4 - 8portioner

Bönor

  • 1
    rödlök, skivad
  • 800g
    borlottibönor
  • efter smak
    chilipulver
  • efter smak
    paprikapulver
  • ca 2dl
    rött vin
  • färsk oregano

Italiensk marinad

  • ca 3msk
    olivolja
  • ca 3msk
    balsamicovinäger
  • ca 3msk
    rött vin
  • 1msk
    flytande honung
  • paprikapulver, chili och salt
  • lite whisky

Kött

  • välj det kött eller annat protein som du gillar

Så lagar du

Bönor

1. Stek rödlöken i olivolja tills den mjuknat.

2. Tilsätt de övriga ingredienserna och låt stå på svag värme. Bönorna är redan tillagade så de ska bara värmas upp.

Köttet

1. Lägg upp ditt protein på ett stort fat, beroende på hur mycket kött/protein du har kan du göra mer eller mindre marinad.

2. Häll olivolja, rött vin, balsamico, honung och kryddor över köttet och rör runt med händerna tills allt är blandat.

3. Marinera i 30 minuter till 4 timmar.

4. Grilla i ca 10 minuter och servera tillsammans med grillade grönsaker och bönor. Det går också bra att steka i stekpanna.

Tips

Rör inte runt köttet så mycket på grillen, då rinner all köttsaft ut och det blir torrt.

Dela det här receptet med dina vänner!