Glass au four med mandelbotten

Laga om migs logga, en kastrull som det kommer ånga ur, mot grå bakgrund.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

Botten

  • 1dl
    sötmandel
  • 200g
    mandelmassa
  • 2
    äggvitor
  • 1
    paket halvtinade hallon, 250 g

Maräng

  • 4
    äggvitor
  • dl
    strösocker

Servering

  • 1½ - 2liter
    vaniljglass
  • ½dl
    hackad mandel eller mandelspån

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Botten: Hacka mandeln grovt i matberedare eller för hand. Blanda den med mandelmassa och 2 äggvitor. Om du inte har matberedare går det lättast att först grovriva mandelmassan.

3. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper i samma form som glassen. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills den börjar få fin ljusbrun färg. Låt kallna. Sätt ugnen på enbart övervärme 250 grader.

4. Lägg de halvtinade hallonen på bottnen.

5. Maräng: Vispa äggvitorna till skum tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en styv maräng.

6. Lägg glassen ovanpå hallonen och bred över marängen, var noga så att all glass blir täckt med maräng. Strö över mandelspån och gratinera någon minut i ugnen. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!