Glassig sommartårta

tårta

Publicerat:

Tillagningstid:

När du vill laga något riktigt gott, men saknar tiden. Den här tårtan imponerar garanterat på vem som helst!

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 1st
    kladdkaka
  • 1ask(ar)
    savoardikex
  • 0,5liter
    sorbet tex. hallon
  • 2liter
    vaniljglass

Till garnering

  • vispad grädde
  • bär och frukt
  • choklad- eller kolasås
  • citronmeliss
  • välj det du tycker om!

Så lagar du

1. Ta fram glassen från frysen. Lägg bakpapper i botten på en springform ca 25 cm, kläm ihop formen och lägg i kladdkakan.

2. Kladdkakan ska vara ca 2 cm från kanten, är den för liten kan du trycka ut den lite. Skär bort ena kanten på kexen, ställ/kläm fast dem i mellanrummet mellan kladdkaka och formen.

3. Tryck ut ett lager vaniljglass i formen, gör en liten fördjupning i mitten, där ska sorbén snart få ligga. Ställ tårtan i frysen medan du formar sorbén till en boll, jag gör det oftast i en plastpåse. Lägg sorben på glassen, täck med resterande vaniljglass och jämna till ytan. Ställ i frysen.

4. Täck med plastfolie när ytan stelnat. Ta fram tårtan en stund innan serveringen och garnera den. Knyt gärna ett vackert band runt om.

Tips

Du kan även lägga i bär, bitar av mango, krossade kakor, praliner eller ditt favvogodis.

Dela det här receptet med dina vänner!