Glödbakad aubergine med ost- och pistagetäcke

Tillagningstid:

Glödbakad aubergine med ost- och pistagetäcke.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har du inte en aubergine så funkar detta sätt och denna topping perfekt till allt möjligt, som till exempel squash, rotselleri, kålrot, bakpotatis, pumpa, sötpotatis, tomat... ja använd fantasin. Tänk på att om du använder en rotsak så förkoka den eller baka själva rotsaken först och lägg på toppingen när den nästan är klar. Försök gärna att göra en övervärme på din eld antingen med att du lägger ett galler över eller att du bygger upp med stenar så att du kan lägga några brinnande vedklabbar över.

Ingredienser

4 portioner

  • 100 g
    rökt lax, skivad
  • 1
    aubergine
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • ½ dl
    crème fraiche, till garnering
  • 4 msk
    sriracha majonnäs, till garnering

Topping

  • 100 g
    pistagenötter, osaltade och utan skal, eller andra nötter du gillar
  • 1 kruk(or)
    persilja
  • 1 dl
    västerbottensost eller annan lagrad hårdost
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    smör, skirat
  • ½ st
    citron, färskpressad
  • 1 tsk
    salt

Så lagar du