Glödbakad pumpa med sardellsmör
Publicerat:
2019-09-18Tillagningstid:
Anders Samuelsson bjuder på skördefest med pumpa i fokus. När man glödbakar pumpa lyfts sötman fram.
Ingredienser
4portioner
- 1 litenpumpa, ca 1-1½ kg
- 1rödlök, finhackad
- 100gparmesan
- 5sardeller
- 100gsmör
- 1grön chili
- salt och peppar
- timjan, salvia, oregano
Så lagar du
1. Picka pumpan och stoppa ner den i glödbädden baka den tills den är mjuk ca 45-60 minuter beroende på storlek men stick i den och känn när den är mjuk.
2. Förbered smöret under den tid pumpan bakas.
3. Bryn smöret på medelvärme i en kastrull. När det börjar få färg och dofta av knäck är det dags att gå ner med sardellerna och löken.
4. Tillsätt den finhackad chilin och örterna.
5. Dra av från värmen men håll det ljummet.
Servering
Ta bort det kolnade skalet. Bryt ner pumpan i grova bitar.Ös pumpan med det brynta smöret och avsluta med finriven parmesan och plockade örter.