Glödbakad pumpa med sardellsmör

Glödbakad pumpa med sardellsmör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Anders Samuelsson bjuder på skördefest med pumpa i fokus. När man glödbakar pumpa lyfts sötman fram.

Ingredienser

4portioner

  • 1 liten
    pumpa, ca 1-1½ kg
  • 1
    rödlök, finhackad
  • 100g
    parmesan
  • 5
    sardeller
  • 100g
    smör
  • 1
    grön chili
  • salt och peppar
  • timjan, salvia, oregano

Så lagar du

1. Picka pumpan och stoppa ner den i glödbädden baka den tills den är mjuk ca 45-60 minuter beroende på storlek men stick i den och känn när den är mjuk.

2. Förbered smöret under den tid pumpan bakas.

3. Bryn smöret på medelvärme i en kastrull. När det börjar få färg och dofta av knäck är det dags att gå ner med sardellerna och löken.

4. Tillsätt den finhackad chilin och örterna.

5. Dra av från värmen men håll det ljummet.

Servering

Ta bort det kolnade skalet. Bryt ner pumpan i grova bitar.Ös pumpan med det brynta smöret och avsluta med finriven parmesan och plockade örter.

Dela det här receptet med dina vänner!