Glödbakad tortilla med rotfruktsragu och hjortron
Publicerat:
2023-06-01Tillagningstid:
En utmaning att para ihop norrländska med kinesisk chilibönpasta som fungerade alldeles utmärkt. Den rökta yoghurten fungerar som en sammanbindande smakbrygga.
Ingredienser
4portioner
Tortilla
- 200gvetemjöl
- 0,5tsksalt
- 1dlvarmt vatten
- 2mskrapsolja
Rotfruktsragu
- 10gvitlök
- 1stgul lök
- 1stmorot
- 1stfänkål
- 50ghjortron
- 2mskrapsolja
- 1msktoban djan (kinesisk chilibönpasta)
- 1mskhoisinsås (söt bönpasta)
- salt
Topping
- 1dlrökt yoghurt
- fänkålsdill
Så lagar du
Tortilla
- Blanda mjöl och salt.
- Rör ner olja och vatten.
- Nåda till en fast deg i 5 minuter, låt vila 10 minuter.
- Dela upp degen och kavla till tunna tortillas.
- Grilla över glöd.
Rotfruktsragu
- Lägg vitlök, gul lök, morot och fänkål direkt i glöden och baka 10 minuter, skala och tärna grönsakerna.
- Hetta upp en gjutjärnspanna eller wok och häll i oljan snabbstek toban djan och hoisin tills det doftar, tillsätt grönsakerna och snabbstek under ständig omrörning tills grönsakerna fått färg och är mjuka. Vänd ner hjortronen.
- Smaka av med salt.
Yoghurt
- Lägg ett glödande vedträ i yoghurten och vänd runt, låt ligga i 10 minuter, ta ur vedträt och sila yoghurten.
Servering
- Skeda upp rotfruktsragun på tortillabröden, toppa med yoghurt och fänkålsdill.