Glödbakad tortilla med rotfruktsragu och hjortron

Glödbakad tortilla.

Publicerat:

Tillagningstid:

En utmaning att para ihop norrländska med kinesisk chilibönpasta som fungerade alldeles utmärkt. Den rökta yoghurten fungerar som en sammanbindande smakbrygga.

Ingredienser

4portioner

Tortilla

  • 200g
    vetemjöl
  • 0,5tsk
    salt
  • 1dl
    varmt vatten
  • 2msk
    rapsolja

Rotfruktsragu

  • 10g
    vitlök
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    morot
  • 1st
    fänkål
  • 50g
    hjortron
  • 2msk
    rapsolja
  • 1msk
    toban djan (kinesisk chilibönpasta)
  • 1msk
    hoisinsås (söt bönpasta)
  • salt

Topping

  • 1dl
    rökt yoghurt
  • fänkålsdill

Så lagar du

Tortilla

  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Rör ner olja och vatten.
  3. Nåda till en fast deg i 5 minuter, låt vila 10 minuter.
  4. Dela upp degen och kavla till tunna tortillas.
  5. Grilla över glöd.

Rotfruktsragu

  1. Lägg vitlök, gul lök, morot och fänkål direkt i glöden och baka 10 minuter, skala och tärna grönsakerna.
  2. Hetta upp en gjutjärnspanna eller wok och häll i oljan snabbstek toban djan och hoisin tills det doftar, tillsätt grönsakerna och snabbstek under ständig omrörning tills grönsakerna fått färg och är mjuka. Vänd ner hjortronen.
  3. Smaka av med salt.

Yoghurt

  1. Lägg ett glödande vedträ i yoghurten och vänd runt, låt ligga i 10 minuter, ta ur vedträt och sila yoghurten.

Servering

  1. Skeda upp rotfruktsragun på tortillabröden, toppa med yoghurt och fänkålsdill.

 

Dela det här receptet med dina vänner!