Glögg av granatäpple
Tid:
Tid:
En fruktig, läskande glögg med granatäpplekärnor är lika vackert som gott. Servera den gärna med mycket is och färsk frukt.
Ingredienser
6 portioner
Sockerlag till glögg
- 4 dlsocker
- 5 dlvatten
- 4 stkanelstänger
- 1 stvaniljstång, delad och urskrapad
- 1 bit(ar)ingefära, stor bit skalad och skivad
- 20 stgröna kardemummakapslar (valfritt)
- 10 stkryddnejlikor
- 1 stskalet av ekologisk apelsin
Till servering
- 1 literginger ale, cider eller bubbelvatten
- 5 dlgranatäpplejuice
- 1 stgranatäpple, kärnor
- efter smakblandad frukt i bitar t.ex. citrus, äpple, ananas och is
Så lagar du
1. Koka samtliga ingredienser till sockerlag tills du känner en tydlig kryddsmak, ca 10 minuter. Låt svalna.
2. Sila och kyl lagen.
3. Vid servering: blanda med ginger ale, granatäpple, blandade frukter i bitar och is.
Tips: Är det svårt att hitta alla kryddor i din butik så använd 2 påsar vanliga glöggkryddor istället.