Glögg av granatäpple

Tid:

Glögg av granatäpple.

Tid:

En fruktig, läskande glögg med granatäpplekärnor är lika vackert som gott. Servera den gärna med mycket is och färsk frukt.

Ingredienser

6 portioner

Sockerlag till glögg

  • 4 dl
    socker
  • 5 dl
    vatten
  • 4 st
    kanelstänger
  • 1 st
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1 bit(ar)
    ingefära, stor bit skalad och skivad
  • 20 st
    gröna kardemummakapslar (valfritt)
  • 10 st
    kryddnejlikor
  • 1 st
    skalet av ekologisk apelsin

Till servering

  • 1 liter
    ginger ale, cider eller bubbelvatten
  • 5 dl
    granatäpplejuice
  • 1 st
    granatäpple, kärnor
  • efter smak
    blandad frukt i bitar t.ex. citrus, äpple, ananas och is

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg