Glögg av granatäpple

Glögg.

Publicerat:

Tillagningstid:

En fruktig, läskande glögg med granatäpplekärnor är lika vackert som gott. Servera den gärna med mycket is och färsk frukt.

Ingredienser

6portioner

Sockerlag till glögg

  • 4dl
    socker
  • 5dl
    vatten
  • 4st
    kanelstänger
  • 1st
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1bit(ar)
    ingefära, stor bit skalad och skivad
  • 20st
    gröna kardemummakapslar (valfritt)
  • 10st
    kryddnejlikor
  • 1st
    skalet av ekologisk apelsin

Till servering

  • 1liter
    ginger ale, cider eller bubbelvatten
  • 5dl
    granatäpplejuice
  • 1st
    granatäpple, kärnor
  • efter smak
    blandad frukt i bitar t.ex. citrus, äpple, ananas och is

Så lagar du

1. Koka samtliga ingredienser till sockerlag tills du känner en tydlig kryddsmak, ca 10 minuter. Låt svalna.

2. Sila och kyl lagen.

3. Vid servering: blanda med ginger ale, granatäpple, blandade frukter i bitar och is.

Tips: Är det svårt att hitta alla kryddor i din butik så använd 2 påsar vanliga glöggkryddor istället.

Dela det här receptet med dina vänner!