Glöggelé med vit chokladmousse och rostad pepparkaka

Glöggelé med vit chokladmousse och rostad pepparkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

En försmak av julen i en mumsig dessert som ska förberedas kvällen innan servering – sen är det bara att lägga upp!

Ingredienser

4portioner

Glöggelé

  • 3st
    gelatinblad
  • 2dl
    alkoholfri glögg

Vit chokladmousse

  • dl
    vispgrädde
  • 150g
    vit choklad, grovhackad
  • 125g
    mascarpone

Till servering

  • 10-12st
    smulade pepparkakor

Så lagar du

1. Glöggelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm glöggen försiktigt till 40–50°. Ta upp gelatinet med lite av vattnet, smält dem i lite av den varma glöggen under omrörning. Rör ut i resten av glöggen så det fördelar sig väl. Häll försiktigt ner i fyra glas, låt svalna lite innan du ställer in dem i kylen – försiktigt så det inte skvalpar. Låt stelna minst 2 timmar, gärna över natten.

2. Mousse: Koka upp grädden. Ta från värmen och smält chokladen däri. Häll i en skål och ställ i kyl några timmar eller över natten. Inför servering, vispa upp blandningen hårdare än vanlig vispgrädde och vänd ner mascarponen.

3. Servering: Rosta pepparkakssmulorna i torr panna tills de får lite färg och doftar härligt. Fördela moussen ovanpå gelén och toppa med smulorna.

Dela det här receptet med dina vänner!