Glöggmarinerad frukt under nötmarängtäcke

Glöggmarinerad frukt under nötmarängtäcke

Publicerat:

Tillagningstid:

Säsongens goda frukt får extra smak av glögg och gratineras sedan med en härlig nötmaräng på toppen. Frukten läggs att dra i vätskan någon timme i förväg.

Ingredienser

6portioner

Marinerad frukt

  • 3st
    svenska äpplen
  • 3st
    sharonfrukter (persimon)
  • 1dl
    glögg med eller utan alkohol

Marängtäcke

  • 50g
    hasselnötter
  • 3st
    äggvitor
  • 5msk
    strösocker

Så lagar du

1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela dem och sharonfrukten i tärningar. Lägg bitarna att dra i glöggen någon timme.

2. Sätt ugnen på 200°. Kör nötterna i matberedare tills det mesta är finfördelat, det gör inget om det finns en del större bitar.

3. Vispa äggvitorna till fast skum, vispa i sockret lite i taget och vänd till sist ner nötterna.

4. Sila bort glöggen och fördela frukten i smorda portionsformar på minst 1 dl. Täck med marängsmet och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills marängen stelnat och fått lite yta. Låt svalna lite grann före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!