Glutenfri pastadeg

Glutenfri pastadeg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att göra pasta är lite som att baka pepparkakor. Det tar lite tid men det är roligare om man gör det många tillsammans. Den här varianten är glutenfri.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 7dl
    mjöl, glutefritt
  • 2msk
    po-fiber
  • 2krm
    salt
  • 2
    ägg
  • 1 skvätt
    olivolja
  • 3-4msk
    vatten

Så lagar du

1. Blanda mjöl, salt och po-fibrer.

2. Knäck i äggen och blanda med händerna, häll i oljan och vattnet lite i taget.

3. Arbeta degen ca 5 minuter tills den tar ihop.

4. Låt degen vila i kylen en timme före utbakning.

5. En pastamaskin gör arbetet lättare men det går också bra att kavla ut degen med kavel. Använder du pastamaskin behöver du kavla degen genom maskinen på varje steg till önskad tjocklek, det går inte att hoppa över ett steg. Degen skall vara så tunn att man nästan kan se genom den (tänk pepparkakstunn).

6. Kör ut plattor eller olika former i pastamaskin eller skär till exempel tagliatelle med en kniv.

Dela det här receptet med dina vänner!