Glutenfria saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna

Glutenfria saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här är glutenfri variant av saffran- och vaniljhjärtan.

Ingredienser

40portioner

Smuldeg

  • 500g
    smör
  • liter
    glutenfri mjölmix
  • 4dl
    strösocker
  • 1msk
    bakpulver
  • 4msk
    vaniljsocker

Fyllning

  • 1 kuvret
    saffran, ½ g
  • 2dl
    kesella
  • 4
    ägg
  • 5dl
    crème fraiche
  • 3dl
    strösocker
  • 1msk
    vaniljsocker

Vaniljsocker

  • florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kesella och saffran.

2. Blanda samtliga ingredienser till smuldeg (bunke, matberedare med kniven eller assistent, dock rymdes bara hälften i min matberedare så jag körde 2 ggr)

3. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen.

4. Lägg bakpapper i en långpanna ca 30×40 cm. Tryck ut hälften av smuldegen till en jämn botten.

5. Häll på fyllningen, strö på resterande smuldeg.

6. Grädda 30 minuter mitt i ugnen eller tills kakan är genomgräddad. Fyllningen kommer vara lite dallrig, men ska inte vara ”ogräddad”.

7. Låt svalna, pudra på florsocker och skär i rutor. Kakan är enklast att skära om den stått i kylen ett tag. Det är en stor kaka, därav mängderna.

Dela det här receptet med dina vänner!