Glutenfria biscotti med saffran

Glutenfria biscotti med saffran.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dessa saffransbiscotti fyllda med tranbär är det godaste tilltugget på adventsfikat. Receptet ger 12 stycken glutenfria biscotti.

Ingredienser

12portioner

  • 2dl
    mandelmjöl
  • 1msk
    potatismjöl
  • 1dl
    hel mandel eller pistaschkärnor
  • ½ tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    vaniljpulver
  • 1msk
    råsocker
  • ½ dl
    torkade tranbär
  • 1st
    citron, skalet rivet
  • 1st
    ägg
  • 1msk
    yoghurt
  • ½ tsk
    kardemumma, mortlad, om du vill
  • ½g
    saffran

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna och kryddor, rör ner ägg och yoghurt.

2. Forma till en längd, 2–3 cm tjock, ha lite vatten på händerna så går det lättare.

3. Grädda tills längden fått lite färg cirka 15 minuter.

4. Ta ut och skär i snittar 1–2 cm breda. Lägg med ena snittsidan uppåt och låt dem torka cirka 30 minuter i ugnen på 100 grader.

Receptet går bra att dubblera.

Dela det här receptet med dina vänner!