Glutenfria blåbärsmuffins med kanel och kardemumma

Glutenfria blåbärsmuffins med kanel och kardemumma.

Publicerat:

Här kommer en glutenfri variant av blåbärsmuffins.

Ingredienser

6portioner

  • 2
    ägg
  • ¾dl
    sirap, ljus
  • 1dl
    matolja
  • 2tsk
    vaniljpulver
  • 1
    citron, det gula av skalet
  • 2dl
    mandelmjöl
  • 2dl
    havremjöl
  • 1tsk
    kardemumma, mortlad
  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1dl
    blåbär, frysta

Till garnering

  • 1dl
    mandel, flagad
  • florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme, 160 varmluft.

2. Vispa ihop ägg, sirap, olja, vanilj och citron. Tillsätt mandelmjöl, havremjöl, kardemumma, kanel och bakpulver. Blanda väl. Häll upp hälften av smeten i formarna, strö på blåbär och täck med resterande smet.

3. Strö på mandel. Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Passa dem mot slutet så att de fortfarande är saftiga inuti.

4. Låt svalna, pudra med florsocker. Går bra att frysa!

Dela det här receptet med dina vänner!